Traditioner

I løbet af året har vi forskellige faste traditioner, som slå katten af tønden, sommerfest og juleskovtur.

Fastelavnsfest

Vi holder fastelavnsfest, hvor vi slår katten af tønden.
Dit barn må meget gerne klæde sig ud, enten kan dit barn komme udklædt, eller du kan vælge at tage tøjet med, og vi hjælper så dit barn med tøjet.

Om formiddagen spiser vi fastelavnsboller, derefter slår vi katten af tønden. Vi slutter af med at krone henholdsvis kattekonge og kattedronning, og synge nogle fastelavnssange.

Om eftermiddagen er der kaffe/saft og fastelavnsboller i forbindelse med, at du henter dit barn.

Påskehønen

I forbindelse med påsken kommer påskehønen flyvende, og lander på vores legeplads.
Hønen lægger æg forskellige steder på legepladsen. Vi synger påskehønesangen, derefter går vi på legepladsen og leder efter påskeæggene. Æggene samler vi en kurv, og til sidst sætter vi os og deler æggene.

Forårsprojekt

Vi laver et projekt med de kommende børnehavekassebørn. Hvilket tema det skal være, aftaler de voksne og børn der skal være med. Projektet foregår i formiddagstimerne og kører over en uge.

Sommerfest

I maj eller juni holder vi en sommerfest for forældre, børn og søskende. Vi mødes i børnehaven kl. 17.30. Vi starter med at spise sammen. I medbringer selv mad.
Efter spisningen omdannes legepladsen til mini-tivoli. Der er forskellige boder for eksempel fiskedam, guldgravning og flødebollemaskine med mere. Senere på aftenen serverer vi kaffe og saft samt kage.

Bedsteforældredag

Vi inviterer bedsteforældre til en hyggedag i børnehaven i juni måned. Det er som regel i tidsrummet 14 til 16. Bedsteforældrene har denne dag mulighed for at foretage sig forskellige ting sammen med barnebarnet for eksempel: spille spil, læse bøger eller lege. Vi serverer kaffe og te samt saft og kage.

Afslutningsfest

Vi holder en fest for de børn der skal i børnehaveklasse. Vi mødes 17.30 i festtøj. Vi spiser en festmiddag, hvor børnene har bestemt menuen. Efter middagen kan der være forskellige selskabslege eller diskotek, alt afhængig af hvad børnene har foreslået. Vi slutter af med en is.

Hele aftenen er der fri bar!

Halloween

Vi fejrer halloween i efteråret. Vi har inden dagen udhulet græskar. Vi pynter børnehaven op med ting, vi har klippet eller fremstillet på anden måde. Børnene må gerne være udklædte.

Vi laver mad sammen med børnene, maden har denne dag specielle navne, såsom bagte edderkopper, overskårne fingre eller heksegryde.

Juleskovtur

Den sidste lørdag i november inviteres I, jeres barn og barnets søskende til at tage med i skoven for at finde julemanden.

Efter skovturen tager vi hjem i børnehaven og spiser æbleskiver, drikker dejlig varm gløgg eller saft. Der er også mulighed for
kaffe og te.